Det är många på våran jord som inte vet vad ett flänselement är. Ska försöka förklara denna sak med hjälp av en liknelse. Se elementen som en man, vi kan ta vilken som helst….. vi döper honom Robert, tex. så nu är robert ett element. Robert har en slang som är ihopkopplad med en annan slang, från denna slang kommer nu värme. Robert blir varm i hela kroppen, men hissen går inte ändå upp så att säga. Det är tänt, men det är ingen hemma. Då har robert en luftningsnyckel. När man släpper ut luft ur robert så pyser det, luften kan lukta illa om den varit instängd i systemet länge. Men när luften går ut så stiger värmen. Jaha, undrar ni då, men flänsen då? Om ni tänker er att robban skulle ha flera ben? alltså fler extremiteter, då hade varje extremitet värmt luften omkring. Så därav så har jag förklarat ordet flänselement.

Så varför måste ni veta vad det är? jo, för idag har jag målat ett flänselement som är 315cm långt, som vi ska ha i våra utbyggnad. Finns otroligt mycket fläns på det elementet, så det tog lång tid att rengöra och att kladda på ny färg på varje liten obetydlig flänsbit. Försökte googla fläns, men fick inte upp några bra bilder så bifogar en bild som tydligt beskriver hur ett flänselement fungerar. Tror inte jag behöver förklara mer.