En helt osannolik historia.

En vacker dag på jobbet så gick jag lugnt och spatserade i korridoren, det är så vi jobbar. Gick och bevakade celldörrarna, kände på alla galler, sparkade till en hink som stod i ett hörn och gammal och brun illaluktande sörja rann ut till golvbrunnen. En mycket obehaglig doft, kall och rå från jord och cement, spetsat med en sur doft av manlighet (fis). Helt plötsligt när jag skulle ta stegen upp till bottenvåningen så hör jag…..Pssst…………Psssst, så jag gick dom ljudet och i dunklet av mitt stearinljus så dök det upp en skugga av en pojk, nä, en man….. när han kom närmare så var det en gubbe. Då han inte vill medverka positivt i min blogg så använder jag ett fingerat namn, vi kan kalla honom En-ritsch, En-ritsch viskade tyst och frågande. Pssst eir die due hipt habe keine computadore mit deir serier gesmisst? Vet inte vad du pratar om sa jag och vände snabbt mot stegen för att gå därifrån. Då grep han tag i min arm och la en 10-sedel i handen på mig, schnell schnell isch habe muschen deir serier sa han med gråten i halsen. Och eftersom jag jobbar med människor så kan man ju inte behandla tyskar (leker med tanken att han är tysk) annorlunda, så jag gick med på det.

Kom hem och kopplade in Der Fümphen Disken som jag skulle lägga in alla information på. Nyfiken och extremt kunnig inom data/IT/Dos som man är så körde jag en:

cls _____cd.._______c:\ dir *.avi /p /w

Och jag vet inte om jag vågar skriva vad jag hittade, men jag har förändrat mitt seende på tyska människor. Auspumpen.in.der.rumpen.avi, scheisse.auf.das.heck.avi mm mm mm mm flera 1000tals filmer med liknande tema som låg i en dold mapp som hette Spitzel mit Fritzel.

Massor av filmer som jag inte hade sett eller hört talas om. Vet ju om En-ritsch bakgrund, men trodde inte det skulle vara såhär mörkt och smutsigt…. Jag vet att detta inte är något som ni, mina självsfränder, fans och andra arbetslösa människor inte vill läsa om men jag kände bara att jag var tvungen att skriva av mig. Fyllde självklart disken och ska lämna tillbaka den imorgon. Vet inte om jag vill ta Kaiserlich deutsche Konsulatsverweser i hand eller hur jag ska bete mig i hans närhet. Ska fråga vakthavaren och se om jag slipper källarturen imorgon. Förhoppningsvis kan jag sova inatt………